Friday, October 10, 2008

Di Tepi Pantai Yang Indah...

Hari ni ada peningkatan di mana saya telah berjaya mengupload dua keping gambar..Mahaha...Siput betul la internet nih..2 keping je yang sempat nye huhu..Takpe lah okeylah tu dari langsung tak boleh kan...

Ni sebenarnya gambar masa on the way nak balik kampung hari tu. Kawan saya yang bawak keta tu penat...Bulan puasa la katakan..jadiknya singgah la pantai ni jap. Memang cantik la kawasan pantai nih..tapi kitorang tak pergi dekat pun..singgah tepi jalan je hehe..Nama pantai ni Pantai Penarik..Kat sini ada orang jual ikan segar-segar dari laut. Tahun lepas masa balik dengan ayah saya sempat jugak berenti kat sini beli ikan buat lauk bukak posa. Memang besar-besar la ikan dia..ikan paus je takde huhu...


Gambar pantai dari kejauhan hehe...masa ni cuaca mendung

Rasa macam kat Hawaii pun ada hahaha...

Sebenarnya kat Malaysia ni banyak tempat menarik kan..Kadang-kadang kita je tak perasan. Tapi tempat yang paling menarik saya rasa adalah rumah sendiri...home sweet home huhu...Rindunya kat umah..nak balikkk (baru seminggu la ngegada betul hehe..)


23 comments:

fajridil adha said...

pantai penarik tu katne?
best eh kat sana?
tpkan,lg best kalau kita bdua kat situ.huhu ^_^

13may said...

bila nak ke pantai ngan saya nih :)

hi milooo!!!!!!!!!!!

:D

Sufi Idany said...

i like beach most.... huhuhu lama tk mandi laut ni... jom milo...

Shila said...

Salam aidilfitri...
Maaf zahir batin..

Akak pun baru balik bercuti dari Cameron...memang tak berpantai,tapi kehijauan alamnya amat mendamaikan...

Semoga ceria menjalani kehidupan. :)

Shais said...

kat mana la tempat nie ...cantik betul. kampung milo kat tepi pantai juga ker....mesti bestkan.

cHeRyNa PiReS said...

macam best jek...suke tpt ikan turun...mesti ade tpt makan seafood!:D

cantikla tpt nieh...rase macam nak gi jek:D

Dayu said...

pantai penarik?? mmg menarik
kat msia mmg byk tmpat best cuma kurang promosi, dan tak di proper kan facilities dia...

nak gi redang la..

poyotito's said...

penarek tu sotong celup tepung dia memang segar dari ladang bai..
balas pulak dengan air kelapa..

PEH....!

poyotito's said...

eh!lupa pulak!
apa yang menarik sangat situ,
biasa je gua tengok.

Tie said...

Laa..pantai penarik tu biasa kak tie singgah bila nak balik klate..memang banyak ikan2 segar. Dulu kak tie dok gong badak..tapi sejak dok hulu ganu ni kena lalu jln sungai tong kalau nak balik klate..tapi best gak singgah pantai tu..kuat anginnya ..

ku tak sempurna said...

igtkan pantai penarik beca...
ada ke?? ihihihih

~Cinta Milo Ais~ said...

fajridhil-> ishk3 bahaya tu bahaya hehe

13may-> nanti la bila saya dah jadik nelayan muahaha

kak sufy-> tak pandai berenang la..pakai pelampung bleh hehe

kak shila-> owh..cuti2 malaysia ya..mesti best nih

kak shais-> takdelah..kg saya tepi sawah huhu

cheryna-> jom3..jgn segan2 heheh

kak dayu-> nak honeymoon kat redang ke hehe

poyotito's-> pemandangan dia menarik muahaha

kak tie-> untuk singgah menyinggah boleh la kak tie kan hehe

kutaksempurna-> kat pantai takde org tarik beca la huhu

utopia said...

wow cantinya laut...
emm kalau mandi manda best nie

Miss fay-Z faziLah said...

hi cik milo..
happy hari raya~ (^^,)/

puteri said...

pantai penarik tue kat terengganu ar...setiu kan...dekat ngan rumah tok lisam ar...kalau tak silapnye ar...huhu

fAtrinA said...

yeyeyeyeeeee...sy kenal pantai tu kat mana...hehhehehee

~Cinta Milo Ais~ said...

utopia-> mesti la best huhu

miss fay-z fazilah-> selamat hari raya jugak :D

puteri-> huhu...ye ke dekat dgn umah tok lisam hehe

fatrina-> bagus,bagus,bagus huhuu

lovechenta said...

cantik nya view. mcm nk ke sana jek... :)

-flip.flop- said...

pantai penarik??
kat kg saya ade satu pulau nama pulau penarik...
pulau yang dah tak rupa pulau..
(sampai sekarang saya asik memikirkan kenapa tempat itu dinamakan pulau penarik)

sahara said...

mmg x segan, malu tanya sesat jln. pasni nak g la pantai ni.cam best.

Pencinta Ilahi said...

cik milo ais..ni pntai kg saye laa..

waa..awat xmizkol, kalo x leh sy banje makan sotong goreng...huhu

p/s:sbnrnye ni pantai kt kg rhu sepuluh, kg penarik depan lg...

unicorn said...

orang ganu ke nih?

ahmad said...

yeah.. idup terengganu..